Onsdag 25 september 2013

Det är sent på eftermiddagen och snart skall jag skicka ett SMS för att stämma tid med den nuvarande hyresgästen i den nya lägenheten. Har även varit i kontakt med hyresvärden via SMS och delgivit honom att vi skall mötas och han frågade efter vilken tid vi avtalat. Med lite tur, beror lite av hur det ser ut med spacklingen som jag i så fall kommer ta på mig att göra, så har jag nycklarna i näven idag. Detta skulle vara rent förträffligt då vi hade kunnat börja flytta så smått redan imorgon. Jag vet som sagt var mer om detta senare och får återkomma med en uppdatering, om inte idag så i alla fall under morgondagen.

Idag bestämde jag mig för att jag skall vara med på en bowling-kväll med arbetskamraterna i nästa vecka. Efter bowlingen skall vi gemensamt äta en bit mat någonstans. Hela kalaset bekostas av Vision, vårt fackförbund. Det är 150 kronor som Vision avsatt per medlem för att kunna göra något gemensamt. Det kommer bli första gången som jag kommer närvara vid något liknade event, om man nu bortser från att jag varit med konferenser. Jag har aldrig varit med på afterwork då det alltid har krockat med min fritid samt att jag tidigare inte heller har varit lika social som jag är idag. Det kommer att bli jättetrevligt att kunna göra detta utan att behöva bekymra sig för hur man skall ta sig hem eller behöva köra bil sent när man är trött och sliten. Självklart kommer jag att ta en massa bilder (förhoppningsvis skandalösa sådana också Wink ), och kommer skriva några rader om det här på bloggen. Ja, jag har planer på att ge mig in i skandal-journalistikens underbara värd…

Det fungerar så mycket bättre att jobba nu än det gjorde i våras. Det känns nästan som att alla tidigare problem på jobb-fronten är borta och det är positivt Smile

Nej nu måste jag dra! Jag uppdaterar senare!


Uppdatering 20:55

Jag blev uppringd i all hast kvart i fyra. Det var frugan som hade blivit uppringd av nuvarande hyresgäst som önskade att jag skulle ringa. Han hade hyresvärden på besök och de ville jag skulle komma. Jag var i lägenheten fem över fyra och vi gick igenom och besiktade lägenheten gemensamt och kom fram till att jag skulle åta mig att spackla igen hålen i väggarna. Efter ungefär en knapp halvtimme hade jag nycklarna och meddelade den glada nyheten via SMS till de där hemma. Självklart ville de inte vänta utan packade in lite säckar med kläder och annat och begav sig in till stan. Jag spenderade dödtiden med att besöka Pizzeria Atlantic och avnjöt en Alcapulco. Efter tjugo minuter var jag klar med detta och tog mig en rask promenad på 2,5 km och mötte upp familjen vid lägenheten. Vi bar upp säckarna och påbörjade så smått att torka ur skåp och annat. Under tiden vi var i lägenheten kom den gamla hyresgästen (ja, nu är ju jag den nya Wink ) förbi med spackel, färg, spackelspadar och roller. Jag hade fått spackla igen alla hålen utom de i vårt sovrum då det hunnit bli för mörkt för att jobba. Nu var klockan halv åtta och min parkering gick ut kvart i åtta så vi fick ge oss i all hast, behöver vila lite innan morgondagen om inte annat.

I skrivandes stund är klockan halv nio och vi har kommit fram till att vi skall hyra ett släp imorgon. Jag skall möta upp vid Mona Lisas klockan tolv, kombinerar detta med min dagliga lunchpromenad, för att hjälpa till att koppla på släpet. Vi tar ett 9 m3 släp då detta förefaller lämpligast. Det fanns en något större släp men det blir troligtvis för stort att hantera på ett säkert sätt, då det var mycket högre kommer det sannolikt bli vingligare att köra och det undviker vi gärna. Jag kommer promenera tillbaka till jobbet och jobba klart och möter upp de andra för avlastning vid fyra. Sedan beroende av ifall vi hinner så kör vi en vända till, men det beror av hur sent det blir eftersom jag skall upp och jobba fredagen också. Jag har ingen komp att ta ut och har redan växlat in mina semesterdagar, och offra en arbetsdag obetalt är det inte aktuellt just nu som läget är.

Det har varit en lång dag och jag börjar bli trött så jag går och lägger mig. Det har varit en bra dag även om den har varit stressig.

Lämna gärna en kommentar