Söndag 29 september 2013

Söndag förmiddag och klockan är snart elva. Har precis suttit ner och ätit frukost och kaffe. Samlar ihop oss för att åka en sväng till Hedekas. Känner absolut inte för det, är frustrerad och lättretlig. Vi tänkte vi skulle hyra ett mindre släp och få med oss datorer, TV, och lite mer möbler. Utanför ringer kyrkklockorna, ett ljud vi inte varit vana vid på många år nu. Nåväl, jag antar att det bästa vi kan göra är att komma oss iväg, det kommer antagligen att kännas mycket bättre när vi väl är på väg.

Det har varit ett par hektiska dagar. Fredagen slutade jag klockan två och promenerade ner från Stadshuset till OK/Q8 vid Mona-Lisas där vi kopplade på släpet. Vi åkte sedan vägen om Färgelanda där vi hämtade upp Bruno. Vi åkte sedan vidare till Hedekas och började packa sängar, bokhylla, soffa och andra möbler. Klockan var runt halv sju när vi åkte vidare in till stan. Väl inne i stan så fick vi problem med att komma in i porten till bakgården då det stod bilar parkerade på gatan så vi inte kunde ta ut svängen. Som tur var kom ägarna till bilarna och de andra ställde sig så ingen skulle parkera under tiden jag körde runt med bilen. Det är en aning krångligare med logistiken så här mitt i city. Det är emellertid riktigt trevligt med allt liv och rörelse. Jag ringde upp Benjamin och han kom över och hjälpte till att bära in, trevligt att få sällskap av brorsan. Klockan hade närmat sig nio när vi fått lastat av släpet, jag skulle köra hem Bruno så vi åkte förbi och lämnade släpet. Närmare tolv var jag hemma igen efter att parkerat bilen.

Igår passade vi på att sova ut lite extra. Sedan monterade vi ihop bokhylla och soffa och har kommit oss iordning så det åtminstone går att bo här. Det står dock fortfarande lådor och säckar,  kommer ta ett tag innan allt kommit på plats. På kvällen kom Linda och Joakim på besök. En timma innan de skulle åka så tog jag och Vicktoria en promenad på tre kilometer till stället jag hade parkerat bilen på dagen innan eftersom vi fortfarande inte fått parkeringslappen från förra hyresgästen. Linda behövde ha räkningar som Johanna hade lagt i bilen och vi behövde parkera bilen närmare eftersom vi skulle iväg som idag.

Nu måste vi dra. Jag återkommer med uppdateringar senare.

Postat med WordPress för Android

 


Uppdatering 22:40

En stund för vila och eftertanke, det har varit en hektiskt dag. Idag ville jag verkligen inte åka upp och det beror mycket på att det börjar bli tomt i huset samt på grund av alla känslor som gärna tar överhand när man är där uppe. Det är trots allt tio år vi bott där och det är ingen kort tid. Jag kan inte hjälpa att det känns som ett nederlag, trodde väl att det skulle vara för längre tid än detta, men jag antar att var sak har sin tid. Hur som helst så känns det riktigt att ha flyttat in till Uddevalla, och det känns ännu mer riktigt att det blev en central placering. Jag hoppas att det går bra med försäljningen av huset och att vi snart är kvitt det oket, det ligger trots allt som smolk i bägaren. Nu har jag nära till jobbet och slipper pendlingen, jag har ersatt bilkörning med promenader på morgonen och eftermiddagen. Detta kommer spara många sköna tusenlappar och jag slipper risken involverad i att köra bil.

Nu skall jag spendera lite tid med familjen, jag önskar er alla en fortsatt trevlig söndag och en god natts sömn.

Lämna gärna en kommentar