Lördag 7 september 2013

Det är lördag morgon och klockan är 9. Det har hänt mycket de senaste veckorna, och det har varit både bra och dåligt på samma gång. Jag vet inte riktigt var jag skall börja.

I början av augusti såg vi att det inte längre skulle fungera att behålla huset med nuvarande kostnader. Vi började ringa runt för att försöka få till bättre lån men vi nekades hjälp över allt, i ett sista desperat försök att lösa problemet pratade vi med vår bank. Jag tror aldrig att jag har varit med om något mer ointresserat och cyniskt bemötande och vi bestämde oss för att försöka få sålt huset. Vi har varit i kontakt med mäklare och huset är nu ute för försäljning. På bara fyra dagar är vi uppe i över 700 visningar, så vi hyser höga förhoppningar om att vi kan få det sålt snart. Ni kan se huset här, notera att denna länken kommer att sluta fungera när huset väl är sålt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Vi sökte lägenhet i Uddevalla eftersom vi båda jobbar där. Ungefär två veckor efter vi började söka lägenhet fann vi en trea på Trädgårdsgatan. Det är en fräsch vindsvåning och vi har skrivit kontrakt på denna och flyttar in 1 oktober. Somliga värderar kring att vi skaffar nytt boende innan vi har fått sålt huset, vi har inte råd att värdera eftersom vi måste ha ett boende innan saker och ting eventuellt går fel. Vi jobbar aktivt på att försöka undvika de värsta scenariot, men vi har inga garantier och måste säkra ett boende. Vårt primära ansvar är att säkra framtiden för familjen.

Det verkar som att det mesta faller på plats och efter en resa genom mörker och förtvivlan börjar vi nu se en ljusning. Jag har personligen aldrig varit så här nära att ge upp. I veckan som gick så har vi fått placering för både Johanna och Jonathan på Äsperödsskolan. Anledningen till att vi valde denna placering var att det fungerar bäst med bussar samt att barnen har tryggheten att ha varandra detta läsåret.

Jag kommer att sälja Aeron. Det är den äldsta bilen och därmed potentiellt även den bil som kommer ha mest behov av framtida underhåll. Vi kommer behålla den nyare bilen men denna kommer att stå still merparten av tiden. Pendling till jobb med bil kommer inte förekomma när vi väl flyttat in, jag kommer personligen att promenera till och från jobbet. Det är en promenad på 3,3 km så det kommer ta en knapp halvtimme, och i och med dessa promenader kan jag ägna lunchen till annat.

Jag kommer att bli mer aktiv här på bloggen. Jag har aktiverat funktionen att blogga via e-post vilket innebär att jag inte längre behöver vänta på att få tid över på kvällen för bloggande. Självklart kommer jag att fortsätta med mina promenader. I och med att jag inte längre kommer vara upptagen med detaljer kring boendet så kommer jag lägga mer tid på att umgås med vänner och familj. Jag har även startat ett twitter-konto för de snabbare status-uppdateringarna. Adressen till min Twitter är twitter.com/OrjanSandblom, mina tweets syns även här till höger, följ mig gärna Smile

Tveka inte att kommentera och gilla. Jag bloggar för er och det vore riktigt roligt att höra vad ni tycker och tänker.

Bloggat från min Samsung Galaxy S3.

Lämna gärna en kommentar